Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، آیت الله سید احمد علم الهدی نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد در خطبه های این هفته نمازجمعه مشهد که در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به تقارن روز ارتش با سالروز ولادت امام مجتبی (ع) در سال جدید، گوهر گران‌مایه مقاومت را جوهره باعظمتی خواند که زمینه‌ساز بروز همه فتوحات در نیروهای مسلح بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام جحمعه مشهد گفت: این عنصر مهم و مؤثر به‌قدری در نیروهای مسلح ما قوی است که دشمن را به‌کلی از تجاوز و تهاجم مستقیم منصرف ساخته و او را زمین‌گیر و مستأصل کرده است تا در این شرایط، جنود شیطان چاره‌ای به‌جز متوسل شدن به حربه‌ها و توطئه‌های فرهنگی نداشته باشند.

وی افزود: در حال حاضر، بصیرت مردم باید پشتیبان غیورمردی نیروهای مسلح باشد و اکنون که حمله نظامی مستقیم به کشورمان حتی در مخیله دشمن نیز نمی‌گنجد، آن‌ها در تلاش هستند تا در عوامل پیروزی‌بخش و اقتدارآفرین ملت ما رخنه ایجاد کنند و با توطئه‌چینی، زمینه اختلافات و ناامنی‌ها را فراهم کنند.

حادثه حرم مطهر رضوی مصداق بارز فتنه افکنی‎ های دشمن است

امام جمعه مشهد حادثه تروریستی اخیر در حرم مطهر رضوی را مصداق بارز یکی از فتنه افکنی‎های دشمن دانست و خاطرنشان کرد: در واقعه اخیر، استکبار جهانی یکی از مزدوران خود را در عرصه میدانی به کار گرفت تا با لباس مشخص، چاقو به دست بگیرد و در صحن جامع پیامبر اعظم (ص) حرم مطهر امام رضا (ع)، به جان سه عالم مجاهد شیعه سوءقصد کند تا با نشر تصاویر آن در فضای مجازی، از عامل تروریست به‌عنوان نمادی از انشقاق و شکاف میان دو ملت ایران و افغانستان یاد شود. اما حقیقت آن است که ایرانیان با برادران و خواهران افغانستانی خود اختلاط خونی دارند و این وحدت اصیل هرگز با توطئه‌های این چنینی دچار خدشه نخواهد شد.

وی افزود: حکیم ابوعلی سینا که در حوزه جامعیت علمی، حکیم فارابی که در حوزه جامعیت هنر و مولانا جلال‌الدین بلخی که در حوزه جامعیت ادبیات سرآمد تمام دوران‌ها بوده و مایه فخر ملت ایران هستند، اصالتی افغانستانی دارند و اهل شهرها و ولایت‌هایی از حوزه جغرافیایی خراسان بزرگ بوده‌اند. علاوه بر این، فخر الفقها، مرحوم آخوند خراسانی نیز که حوزه‌های علمیه هنوز در محضر مرجعیت علمی او زانوی تلمذ زده و علم‌آموزی می‌کنند، ذاتاً اهل هرات افغانستان است. لذا این سخن رهبر معظم انقلاب که مفاخر علمی شرق جهان اسلام را از مفاخر علمی غرب جهان اسلام به‌مراتب بارزتر و شاخص‌تر دانسته‌اند، در واقع به خاطر وجود همین مفاخر و مشاهیر افغانستانی است.

مبارزان افغانستانی دوشادوش بسیجیان، پاسداران و رزمندگان دلاور ارتش ایستادند

این عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در آن روزی که امام (ره) با نظام ستمشاهی مقابله می‌کرد، تنها ملتی که حاضر شد در این مبارزه پای ارزش‌های انقلاب بایستد و از نهضت امام (ره) حمایت کند، ملت افغانستان بود. هم‌چنین در عرصه دفاع مقدس و در تمامی جبهه‌ها نیز مبارزان افغانستانی دوشادوش بسیجیان، پاسداران و رزمندگان دلاور ارتش ایستادند و بسیاری از این مجاهدان حتی به شهادت رسیدند.

وی تأکید کرد: خط سیر این وحدت نصرآفرین از انقلاب اسلامی تا به امروز امتداد یافته و در بستر همه فتوحات این نظام ریشه دوانده است. در حال حاضر که جبهه مبارزه با استکبار از فکه و شلمچه به مرز سرزمین‌های اشغالی و دریای مدیترانه رسیده است، این فتوحات همگی به برکت جانفشانی رزمندگان فاطمیون و مدافعان حرم افغانستانی است که دوشادوش برادران ایرانی خود در مقابل جریان تکفیر ایستاده‌اند و حقیقت آن است که سیدالشهدای مقاومت، سردار حاج قاسم سلیمانی بود که تشخیص داد برادران افغانستانی ظرفیت نقش‌آفرینی مؤثر در جبهه دفاع از حرم را دارند.

مهاجران افغانستانی، شریک زندگی ملت ایران هستند

آیت الله علم الهدی خاطرنشان کرد: دشمن به دنبال این است که آمیختگی میان دو ملت را از بین ببرد تا بتواند خود را از مخمصه‌ای که با اتحاد دوملت به وجود آمده، خلاص کند. مهاجران افغانستانی، شریک زندگی ملت ایران و در حکم همان مسلمانانی هستند که در راه یاری دین خدا از مدینه به مکه هجرت کردند. از خداوند متعال مسئلت داریم که مشکلات اقتصادی و شرایط معیشتی سختی که به خاطر تحریم‌های ناجوانمردانه به ملت ما تحمیل شده، زمینه‌ساز بروز انشقاق در دل‎آمیختگی ایرانی و افغانستانی نباشد و هرچه زودتر، چشم مردم و ما و افغانستان را به جمال نورانی منجی عالم بشریت منور بگرداند.

 

انتهای پیام/ ۷۰۰۷۹

منبع: فارس

کلیدواژه: تفرقه افکنی وحدت ملت ایران حرم مطهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۵۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزی و سیستم‌های آبیاری ایران باستان

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ایرانیان باستان استاد کشاورزی و آبیاری بودند و از روش‌های ابتکاری که واقعاً جلوتر از زمان‌ خود بود بهره می‌بردند. ایرانیان با درک عمیقی که نسبت به سرزمین خود و ضرب‌آهنگ طبیعت داشتند، به عنوان پیشگامان عرصه کشاورزی و آبیاری ظاهر شدند. زبردستی آنها در به کارگیری نیروی آب در تبدیل زمین‌های بایر به مزارع حاصلخیز الهام‌بخش نسل‌های مختلف بوده است. پیشرفت‌های علمی ایرانیان باستان در کشاورزی و آبیاری واقعاً چشمگیر بود. روش‌‌های نوآورانه و شیوه‌های کشاورزی پایدار آنها تا به امروز همچنان هدایت‌گر شیوه‌‌های کشاورزی بوده است.

سیستم‌های نوآورانه آبیاری

ایرانیان باستان در حوزه آبیاری واقعاً از زمان خود جلوتر بودند و شاهد این مدعا سیستم قناتی است که نشان‌دهنده مهارت مهندسی قابل توجه آنهاست. قنات که در برخی مناطق به نام کاریز نیز شناخته می‌شود، شبکه ی پیچیده ای از کانال‌های زیرزمینی بوده که برای انتقال موثر آب از چشمه‌های کوهستانی به مناطق کشاورزی استفاده می‌شده است. این راه حل ماهرانه به ایرانیان اجازه می‌داد تا بر چالش‌های آب و هوای خشک و نیمه خشک غلبه کرده و زمین‌های بایر و غیرمولد را به مناطق کشاورزی حاصلخیز تبدیل کنند.

ساخت و نگهداری قنات‌ها مستلزم برنامه‌ریزی دقیق و تلاش جمعی بود. برای شروع یک شفت عمودی از سطح به پایین تا سطح منبع آب حفر می‌شد. از این نقطه، یک تونل با شیب ملایم، اغلب به طول چندین کیلومتر، حفر می‌شد تا آب را به مقصد مورد نظر برساند. هر چند صد متر، شفت‌‌های تهویه‌ ای موسوم به شفت‌‌های هوا حفر می‌‌شد تا ورود جریان هوای تازه را تضمین و به حذف رطوبت اضافی کمک کند. این شفت‌ها کارهای تعمیر و نگهداری را نیز تسهیل می‌کرده اند.

یکی از جنبه‌های چشمگیرو قابل توجه قنات، توانایی آن در حفظ دمای نسبتاً ثابت و خنک در طول سال، محافظت از آب منتقل‌شده از تبخیر بیش از حد و حفظ آن در دمای مطلوب برای مصارف کشاورزی بود. همچنین، طبیعت زیرزمینی قنات‌ها به محافظت از آب در برابر آلودگی احتمالی و خلوص آن برای مصرف و آبیاری نیز کمک می‌کرده است.

 تناوب زراعی و حفاظت از خاک

ایرانیان باستان در شیوه‌های کشاورزی پایدار پیشگام بودند. آنها با شناخت اثرات مضر تک ‌کشت بر سلامت خاک، روش‌های نوآورانه‌ای مانند تناوب زراعی را برای حفظ حاصلخیزی زمین خود اجرا کردند. در اصل، تناوب زراعی شامل کشت محصولات مختلف به روشی متوالی در یک مزرعه در فصول مختلف است. این کار ضمن جلوگیری از تخلیه مواد مغذی خاص خاک، تجمع آفات و بیماری‌ها را کاهش می‌دهد. ایرانیان با چرخش کشت محصولات کشاورزی، سیستم کشاورزی متعادل تر و پایدارتری را تضمین کردند که در نهایت منجر به افزایش محصول و سلامت طولانی مدت خاک می‌شد.

به غیر از تناوب کشت، ایرانیان باستان ضرورت استفاده از مواد آلی مانند کود و کمپوست (پسماندهای آلی تجزیه‌شده) را نیز درک کرده و بر اهمیت پر کردن مواد مغذی خاک از طریق روش‌های طبیعی تاکید داشتند نه اینکه صرفا به کودهای مصنوعی تکیه کنند. کود و کمپوست به عنوان منابع غنی از مواد آلی عمل کرده، فعالیت میکروبی سالم را در خاک، ترویج و به بازیافت مواد مغذی کمک می‌کنند. این عمل نه تنها حاصلخیزی خاک را افزایش می‌دهد، بلکه به حفظ زیست بوم کشاورزی مولد و انعطاف پذیر نیز کمک می‌کند.

از سوی دیگر، تاکید ایرانیان بر شیوه‌‌های کشاورزی پایدار فراتر از دستاوردهای مستقیم کشاورزی بود. آنها دریافتند حفاظت از خاک برای پایداری طولانی مدت فعالیت‌های کشاورزی آنها ضروری است و با مراقبت از سلامت و حاصلخیزی خاک، اطمینان حاصل کردند که نسل‌های آینده به زمین‌های کشاورزی مولد دسترسی خواهند داشت. این رویکرد آینده نگرانه نشان دهنده احترام عمیق آنها به زمین و تعهدشان به حفظ آن برای استفاده در آینده است.

در یک زمینه گسترده تر، تعهد ایرانی‌های باستان به شیوه‌های کشاورزی پایدار را می‌توان به عنوان شاهدی بر رابطه هماهنگ آنها با طبیعت در نظر گرفت. آنها به جای بهره برداری از زمین برای منافع کوتاه مدت، درک ژرفی از فرآیندهای بوم شناختی، ایجاد و شیوه‌هایی را اجرا کردند که هماهنگ با سیستم‌های طبیعی کار می‌کرد. این رویکرد نه تنها حاصلخیزی کشاورزی آنها را حفظ ، بلکه به رفاه کلی جوامع آنها نیز کمک کرد.

کشاورزی پلکانی

زمین در ایران باستان همیشه هموار نبود، اما ایرانیان اجازه ندادند که چنین پدیده طبیعی مانع آنها شود! آنها شیب‌های پلکانی (کرت‌هایی) را در دامنه تپه‌ها ساختند تا سطوح صاف برای کشاورزی ایجاد کنند. این کار نه تنها از فرسایش خاک جلوگیری می‌کرد، بلکه از زمین‌های زراعی محدود نیز به خوبی استفاده کرد و راه حل هوشمندانه آنها برای کشاورزی در زمین‌های چالش برانگیز را به نمایش گذاشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان
  • کشاورزی و سیستم‌های آبیاری ایران باستان
  • مقطع سطح ۴ در حوزه علمیه خواهران اردبیل اجرا می‌شود
  • حمایت شورای وحدت زنجان از محمد اسماعیلی و سعید رفیعی در انتخابات
  • عکس‌| خواهران منصوریان در یکی از عجایب هفتگانه جهان
  • ۷۷ کانون تخصصی خواهران در مساجد آذربایجان‌شرقی فعال است
  • حج امسال، حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند / یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • حج امسال حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند/یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود